Τρυφερά γλυκάκια με ινδοκάρυδο - Συνταγή - ηχωμαγειρέματα

Τρυφερά γλυκάκια με ινδοκάρυδο (νηστίσιμα)

Για να είμαι ειλικρινής φίλες μου τη νηστίσιμη συνταγή που σας προτείνω σήμερα, την  ονόμασα «Τρυφερά γλυκάκια με ινδοκάρυδο» γιατί μόνον έτσι  πιστεύω ότι θα κατάφερνα να σας πείσω να δοκιμάσετε να τα φτιάξετε. Και αφού τα φτιάξετε και τα γευτείτε τότε δώστε τους η κάθε μία από εσάς, σαν ονομασία, την πρώτη λέξη που θα σας έρθει στο νου όταν θα γευτείτε την πρώτη μπουκιά. Γιατί είμαι σίγουρη ότι αν τα φτιάξετε μια φορά , θα ξαναφτιάξετε και θα συνεχίσετε να τα φτιάχνετε, πρώτον γιατί γίνονται στο πι και φι. Δεύτερον γιατί όπως θα διαπιστώσετε δεν χρειάζονται πολλά υλικά και τρίτον γιατί η τρυφερή τους υφή, η θεσπέσια γεύση τους, θα σας κατακτήσουν…

Υλικά για τη ζύμη:

– 2 κούπες ελαιόλαδο ή μία ελαιόλαδο και μια σπορέλαιο
– ¾ κούπας χυμό πορτοκαλιού
– 1 σφηνάκι κονιάκ ή ουίσκι
– 3-4 βανίλιες
– 2 πακέτα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ίσως και λίγο λιγότερο)

Για το σιρόπι:

– 1 ½ κουπα ζάχαρη
– 1 ½  κούπας νερό
– Πορτοκαλόφλουδα
– Χυμός μισού λεμονιού
– 1 βανίλια

Για τη γέμιση:

– ¼ κιλού καρύδια ψιλοκοπανισμένα
– 1 κουταλιά ζάχαρη
– 1 κοφτή κουταλιά κανέλα
– 1 βανίλια
– Ξύσμα ενός λεμονιού

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε λεκανίτσα το λάδι, το χυμό, το κονιάκ, τις βανίλιες  και χτυπάμε με το σύρμα για πολύ λίγο, ώσπου να ενωθούν τα υλικά, και να ασπρίσουν.

Τρυφερά γλυκάκια με ινδοκάρυδο - 1

Κοσκινίζουμε το αλεύρι στη λεκανίτσα, ανακατεύουμε με το χέρι και ζυμώνουμε απαλά.

Τρυφερά γλυκάκια με ινδοκάρυδο - 2

Όταν η ζύμη ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκανίτσας, είναι έτοιμη.

Τρυφερά γλυκάκια με ινδοκάρυδο - 3

Εν τω  μεταξύ έχουμε ανακατέψει όλα τα υλικά της γέμισης.

Τρυφερά γλυκάκια με ινδοκάρυδο - 4

Παίρνουμε κομμάτια  ζύμης, περίπου όσο δύο καρύδια και  τα πλάθουμε μπαλίτσες.

Τρυφερά γλυκάκια με ινδοκάρυδο - 5

Πατάμε ελαφρά στο κέντρο και  ανοίγουμε λακουβίτσα.  Βάζουμε μέσα μια κοφτή  κουταλιά του γλυκού από τη γέμιση  και κλείνουμε ξαναπλάθοντας τη ζύμη έτσι ώστε να κλείσουμε μέσα τη γέμιση, για να μη μας βγει έξω  όταν θα ψήνονται.

Τρυφερά γλυκάκια με ινδοκάρυδο - 6 Τρυφερά γλυκάκια με ινδοκάρυδο - 7

Βάζουμε τα γλυκάκια σε ταψί αλάδωτο,  σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο γιατί θα φουσκώσουν  και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180ο -200ο C για 25- 30 λεπτά περίπου.

Τρυφερά γλυκάκια με ινδοκάρυδο - 8 Τρυφερά γλυκάκια με ινδοκάρυδο - 9

Τα βγάζουμε όταν δούμε ότι έχουν ροδίσει όμορφα πάνω και κάτω.

Τρυφερά γλυκάκια με ινδοκάρυδο - 10

Αφού φουρνίσουμε τα γλυκάκια, βάζουμε σε κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνουμε να βράσουν για 5’. Ο χρόνος μετράει από τη στιγμή που αρχίζει το σιρόπι να κοχλάζει.

Τρυφερά γλυκάκια με ινδοκάρυδο - 11

Κλείνουμε το  διακόπτη  και αφήνουμε τη κατσαρόλα επάνω στο μάτι. Σιροπιάζουμε τα γλυκάκια ελαφρώς χλιαρά, σε ζεστό σιρόπι. Για να μη λασπώσουν, τα ρίχνουμε τέσσερα – τέσσερα μέσα στο σιρόπι, τα φέρνουμε μια γύρα με την τρυπητή κουτάλα, τα βγάζουμε  και  τα τοποθετούμε πάλι στο ταψί με τη σειρά.

Τρυφερά γλυκάκια με ινδοκάρυδο - 12

Αφού περάσουμε όλα τα γλυκά από αυτή την διαδικασία τα ραντίζουμε με το σιρόπι που έχει απομείνει και τα αφήνουμε να το απορροφήσουν όλο. Στο τέλος  πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο ή ζάχαρη κρυσταλλική.

Τρυφερά γλυκάκια με ινδοκάρυδο - Συνταγή - ηχωμαγειρέματα

Αυτά φίλες μου ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! Μέχρι την επόμενη συνταγή σας εύχομαι να περνάτε καλά.

Σας φιλώ αυγή…

Save


Για περισσότερες συνταγές επέλεξε μια από τις κύριες κατηγορίες συνταγών ή ρίξε μια ματιά στη Ροή Συνταγών. Αλμυρά - Γλυκά - Παράδοση - Πίτες - Ψαρικά - Σούπες - Γρήγορα - Δημοφιλή

Θέλεις να ενημερώνεσαι μέσω e-mail κάθε φορά που δημοσιεύεται κάποια συνταγή; ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ.-


Χρησιμοποίησε ελεύθερα τις συνταγές μας στο σάιτ σου βάζοντας απλά έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) προς το syntages.nextnet.gr


Προτεινόμενες συνταγές για εσάς:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *