Τουρσί πολύχρωμο - Συνταγή - ηχωμαγειρέματα

Τουρσί Πολύχρωμο

Είμαι σίγουρη, φίλες μου, ότι μόλις διαβάσετε το τίτλο της σημερινή συνταγής θα αναρωτηθείτε! Μα Ποιος φτιάχνει τώρα τουρσί;  Μπελάς δεν είναι; Ναι, είναι! Το τουρσί είναι μπελάς και μεγάλος, μάλιστα… Αλλά όχι το συγκεκριμένο τουρσί. Άλλωστε όσες παρακολουθείτε και μπαίνετε στον κόπο να εκτελέσετε κάποιες από τις συνταγές που σας προτείνω, θα έχετε διαπιστώσει πως δεν σας …βάζω δύσκολα. Για να πω την αλήθεια,  εμένα μου αρέσει η ιδέα να εγκλωβίζω στα βάζα προϊόντα εποχικά, δίνοντάς τους μια άλλη έκφραση. Και πρέπει να σας διαβεβαιώσω, χωρίς ίχνος παραξενιάς και υπέρμετρης νοικοκυροσύνης ή ιδεοληψίας, ότι τα παρεμφερή έτοιμα βαζάκια με τουρσί  ή το χύμα, που πουλάνε όλα τα σούπερ-μάρκετ, ουδεμία σχέση έχουν με αυτό που φτιάχνει κανείς στο σπίτι.

Ιδίως αυτό το πολύχρωμο γλυκόξινο τουρσάκι, θα το φτιάξετε μέσα σε λίγη ώρα, θα το απολαύσετε δυο τρεις ώρες αφού το φτιάξετε και πιστέψτε με, κανείς μα κανείς δεν πρόκειται όταν το δοκιμάσει  να… ξινίσει τα μούτρα του! Τώρα μεταξύ μας, αν δεν στήσεις μεζέ για τσίπουρο, πού να το φας το τουρσί; Πέρασαν κι εκείνες οι εποχές που το οικογενειακό τραπέζι στρωνόταν Τετάρτη και Παρασκευή με όσπρια, όπου ένα τουρσάκι ταίριαζε δίπλα στη ρέγκα και τις ελιές… Τώρα τρώμε βέβαια όσπρια, αλλά σχεδόν σαν φάρμακο της μεσογειακής υγιεινής διατροφής.

Αυτό όμως το τουρσί επιμένω, εκτός από ότι είναι χάρμα οφθαλμών, εκτός ότι συνοδεύει άριστα το τσίπουρο, θα αντικαταστήσει, κάλλιστα, τη σαλάτα στο καθημερινό σας τραπέζι. Τρώγεται ευχάριστα και από τα παιδιά! Αν δε ενδιαφέρει το τουρσί δες και τη συνταγή μου για Πιπεριές κόκκινες γεμιστές τουρσί.

ΥΛΙΚΑ:

– 1 λάχανο
– 1 κουνουπίδι
– 4 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
– ½ κιλό καρότα
– 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (τα φύλλα)
– Λίγο σέλινο
– 2-3 δόντια σκόρδο

Για τη σύμβραση:

– ¾ κούπας αλάτι
– 1 κούπα λάδι
– 1 κούπα ζάχαρη
– 2 μπουκάλια ξίδι
– 2 λίτρα νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά, σε μέγεθος της αρεσκείας μας σε μια λεκάνη.

Τουρσί πολύχρωμο - 1 Τουρσί πολύχρωμο - 2 Τουρσί πολύχρωμο - 3 Τουρσί πολύχρωμο - 4 Τουρσί πολύχρωμο - 5 Τουρσί πολύχρωμο - 6

Σε μια βαθειά κατσαρόλα, ανακατεύουμε το νερό, το ξίδι, το λάδι τη ζάχαρη και το αλάτι και βράζουμε το μείγμα  για δυο τρία λεπτά.

Τουρσί πολύχρωμο - 7

Το ρίχνουμε έτσι όπως είναι καυτό πάνω από τα ψιλοκομμένα λαχανικά.

Τουρσί πολύχρωμο - 8

Ανακατεύουμε με τρυπητή κουτάλα . Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τα λαχανικά να μαραθούν σιγά-σιγά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μετά από δυο ωρίτσες, είναι έτοιμο και μπορείτε να το καταναλώσετε.

Τουρσί πολύχρωμο - Συνταγή - ηχωμαγειρέματα

Αν το αφήσετε όμως λίγες ώρες παραπάνω  θα γίνει ακόμα νοστιμότερο. Αφού κρυώσει το βάζετε σε καθαρά και στεγνά  βάζα ή ταπεράκια και διατηρείστε τα  στο  ψυγείο ή σε δροσερό μέρος εκτός ψυγείου.  Καλή επιτυχία φίλες μου και ως το επόμενο ραντεβού,  καλά να περνάτε!

Σας φιλώ αυγή…

Save


Θέλεις να ενημερώνεσαι μέσω e-mail κάθε φορά που δημοσιεύεται κάποια συνταγή; ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ.-


Χρησιμοποίησε ελεύθερα τις συνταγές μας στο σάιτ σου βάζοντας απλά έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) προς το syntages.nextnet.gr


Προτεινόμενες συνταγές για εσάς:

Μία σκέψη στο“Τουρσί Πολύχρωμο”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *