Σφολιατίνια με μερέντα και μαρμελάδα - 15

Σφολιατίνια με μερέντα & μαρμελάδα…

Η φίλη μου η Εριέττα, προχθές που πήγα επίσκεψη στο σπίτι της, με κέρασε αυτά τα υπέροχα σφολιατίνια, που δεν της πήρε πάνω από 5 λεπτά για να τα φτιάξει και άλλα 15 λεπτά για να τα ψήσει. Ώσπου να ετοιμάσει δηλαδή τον καφέ, ήταν και αυτά έτοιμα!

Υλικά (για να φτιάξουμε περίπου 28-30 κομμάτια):

– 1 πακέτο σφολιάτα ( δηλαδή 2 φύλλα) κατεψυγμένη
– Μαρμελάδα της αρεσκείας μας
– Μερέντα

Εκτέλεση:

Ξεπαγώστε τη σφολιάτα σύμφωνα με τις οδηγίες. Καλύτερα είναι να μην ξεπαγώσει εντελώς γιατί η σφολιάτα ως γνωστό περιέχει βούτυρο και αν ξεπαγώσει τελείως θα μαλακώσει πολύ και θα δυσκολευτείτε να τη δουλέψετε.

Σφολιατίνια με μερέντα και μαρμελάδα - 1

Ανοίξτε με το πλάστη  το ένα από τα δύο φύλλα σφολιάτας και αλείψτε το προσεχτικά το μισό με μερέντα και το άλλο μισό με μαρμελάδα.  Έτσι θα ικανοποιήσετε  και τους σοκολατοφάγους αλλά και εκείνους που δεν πολυσυμπαθούν την σοκολάτα. Εγώ για παράδειγμα τα προτιμώ με μαρμελαδίτσα  αγριοκορόμπουλο που είναι ξυνόγλυκη.

Σφολιατίνια με μερέντα και μαρμελάδα - 3 Σφολιατίνια με μερέντα και μαρμελάδα - 4 Σφολιατίνια με μερέντα και μαρμελάδα - 5 Σφολιατίνια με μερέντα και μαρμελάδα - 6

Ανοίξτε  και το άλλο φύλλο και απλώστε το πάνω  από το αλειμμένο φύλλο καλύπτωντας τη μαρμελάδα και τη μερέντα.

Σφολιατίνια με μερέντα και μαρμελάδα - 7

Κόψτε με ένα κοφτερό μαχαιράκι ή με το εργαλείο κοπής της πίτσας, λωρίδες πάχους περίπου 1 με 1,5 εκ. Κόψτε τις στη  μέση για να μην είναι τόσο μακριές.

Σφολιατίνια με μερέντα και μαρμελάδα - 8

Ντύστε ένα ταψί με λαδόκολλα. Στρίψτε ελαφρά κάθε λωρίδα  και απλώστε τις μία μία με λίγη απόσταση ανάμεσά τους γιατί κατά το ψήσιμο θα φουσκώσουν και θα κολλήσουν. Μπορείτε επίσης  να την στρίψετε  και να στριφογυρίσετε τις λωρίδες  χαλαρά έτσι ώστε να σχηματίσετε  σαλιγκαράκια. Προσωπικά προτιμώ τα μπαστουνάκια γιατί γίνονται πιο τραγάνα.

Σφολιατίνια με μερέντα και μαρμελάδα - 9 Σφολιατίνια με μερέντα και μαρμελάδα - 10 Σφολιατίνια με μερέντα και μαρμελάδα - 11 Σφολιατίνια με μερέντα και μαρμελάδα - 12

Με το ένα πακέτο σφολιάτας θα φτιάξετε περίπου 28 με 30 κομμάτια. Τοποθετείστε τα σφολιατίνια στο ταψί.

Σφολιατίνια με μερέντα και μαρμελάδα - 13

Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο c για 15-20 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο) μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.

Σφολιατίνια με μερέντα και μαρμελάδα - 14

Ξεφουρνίστε τα και απολαύστε τα τραγανόγλυκα μπαστουνοσαλιγκαράκια με τον καφέ ή και σκέτα και πείτε ‘γεια στα χέρια στα χέρια σας…

Σφολιατίνια με μερέντα και μαρμελάδα - 15

Συμβουλή: Το κάθε φύλλο μας δίνει περίπου 14 κομμάτια, μπορείτε να φτιάξετε το ένα φύλλο με μερέντα και το άλλο με μαρμελάδα. Μην ξεχνάτε ότι για να μπορείτε να δουλέψετε καλύτερα την σφολιάτα και να φουσκώσει αρκετά, πρέπει να «κρατάει» λίγο και μην έχει ξεπαγώσει τελείως. Βγάζετε ένα – ένα τα φύλλα από το ψυγείο και μην τα αφήνετε καθόλου έξω, παρά μόνον όταν την ετοιμάζετε.

Σας φιλώ αυγή…

Save


Για περισσότερες συνταγές επέλεξε μια από τις κύριες κατηγορίες συνταγών ή ρίξε μια ματιά στη Ροή Συνταγών. Αλμυρά - Γλυκά - Παράδοση - Πίτες - Ψαρικά - Σούπες - Γρήγορα - Δημοφιλή

Θέλεις να ενημερώνεσαι μέσω e-mail κάθε φορά που δημοσιεύεται κάποια συνταγή; ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ.-


Χρησιμοποίησε ελεύθερα τις συνταγές μας στο σάιτ σου βάζοντας απλά έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) προς το syntages.nextnet.gr


Προτεινόμενες συνταγές για εσάς:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *