Σνίτσελ, το τέλειο - Συνταγή - ηχωμαγειρέματα

Σνίτσελ, το τέλειο!

Μπορεί το σνίτσελ να είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Γερμανίας και άλλων γερμανόφωνων περιοχών, έχει όμως, λόγω της νοστιμιάς του, κατακτήσει όλο τον κόσμο  και το συναντάει κανείς σε όλες σχεδόν τις κουζίνες, σε διάφορες παραλλαγές. Το λεπτοκομμένο κρέας χοιρινού, παναρισμένο με τρίμματα ψωμιού, φρυγανιά ή νιφάδες βρώμης, μαγειρεμένο  στο τηγάνι ή στο φούρνο, γίνεται εξαιρετικά νόστιμο.

Σνίτσελ, το τέλειο - 22

Εκτός αυτού είναι ένα φαγητό πολύ εύκολο, που γίνεται γρήγορα και  αρέσει σε όλους . Εγώ τα έφτιαξα σήμερα  στο τηγάνι και έγιναν όνειρο. Από έξω τραγανά, τραγανά και από μέσα μαλακά και ζουμερά . Τα φτιάχνω και στο φούρνο αλλά η νοστιμιά του τηγανητού είναι άλλο πράγμα.  Θα μου πείτε ότι το τηγανητό είναι κομμάτι βαρύ αλλά δε βαριέσαι, μια στο τόσο και μια παρασπονδία δεν κάνει κακό. Στο φούρνο γίνονται νόστιμα αλλά λίγο πιο σκληρά.  Δοκιμάστε τα έτσι και αλλιώς και κρατήστε αυτό που σας αρέσει περισσότερο…

Τι θα χρειαστείτε:

– 4  σνίτσελ
– 2  αβγά χτυπημένα
– Αλεύρι
– Φρυγανιά τριμμένη
– Ρίγανη-αλάτι-πιπέρι
– Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Αν έχετε δικό σας χασάπη όπως εγώ, σίγουρα θα σας δώσει καλό κρέας. Η επιτυχία ενός φαγητού εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις πρώτη ύλη, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για κρέας.

Σνίτσελ, το τέλειο - 1

Πλύνετε καλά τα σνίτσελ σας και αφήστε τα επάνω σε μπόλικο χαρτί κουζίνας για να φύγει η υγρασία. Σε πιατέλα ανακατέψτε καλά  τη φρυγανιά, το αλάτι, τη ρίγανη και το πιπέρι.

Σνίτσελ, το τέλειο - 8

Σε άλλη πιατέλα ρίξτε αρκετό αλεύρι. Χτυπήστε καλά τα αυγά.

Σνίτσελ, το τέλειο - 7

Πανάρετε πρώτα καλά, καλά, ένα, ένα τα σνίτσελ στο αλεύρι.

Σνίτσελ, το τέλειο - 2 Σνίτσελ, το τέλειο - 4Σνίτσελ, το τέλειο - 5

Μετά βουτήξτε τα  στο χτυπημένο αβγό.

Σνίτσελ, το τέλειο - 11 Σνίτσελ, το τέλειο - 12

Πανάρετέ τα με τη φρυγανιά και ακουμπήστε τα σε ένα καθαρό σκεύος. Φροντίστε καθώς τα πανάρετε να τα πατάτε καλά έτσι ώστε το υλικό του παναρίσματος ( αλεύρι, φρυγανιά) να γίνει ένα σώμα με το κομμάτι του κρέατος.

Σνίτσελ, το τέλειο - 13Σνίτσελ, το τέλειο - 14Σνίτσελ, το τέλειο - 15 Σνίτσελ, το τέλειο - 16

Αφού τελειώσετε με αυτή τη δουλίτσα, που είναι και η πιο μπελαλίδικη της υπόθεσης- αλλά δε θα σας πάρει πάνω από δέκα λεπτάκια- ετοιμαστείτε για το τηγάνισμα. Ρίξτε αρκετό λάδι στο τηγάνι και αφήστε το να ζεσταθεί καλά. Τηγανίστε τα σνίτσελ γύρω στα τρία λεπτάκια από τη μία πλευρά και άλλα τρία από την άλλη.

Σνίτσελ, το τέλειο - 17 Σνίτσελ, το τέλειο - 18

Μόλις χρυσίσουν είναι έτοιμα.

Σνίτσελ, το τέλειο - 19 Σνίτσελ, το τέλειο - 20

Απολαύστε τα σκέτα με μια σαλάτα εποχής ή συνοδευμένα με πατατούλες τηγανητές, πουρέ, πιλάφι… με ότι τέλος πάντων τραβάει η όρεξή σας!

Σνίτσελ, το τέλειο - 21Σνίτσελ, το τέλειο - 24

Καλή επιτυχία φίλες μου  και καλή απόλαυση. Μέχρι το επόμενο ραντεβού μας, να περνάτε καλά  Προσπαθήστε να απαλλαγείτε από κάθε τι  περιττό που σας βαραίνει και κάνει δύσκολη τη ζωή σας γιατί όπως έλεγε και η γιαγιά  Αθηνά : « Να ξέρετε ότι το νόημα της ύπαρξης κρύβεται σε ό,τι πετάμε και όχι σε ό,τι κρατάμε.

Σας φιλώ αυγή…

Σνίτσελ, το τέλειο - Συνταγή - ηχωμαγειρέματα

Και μια συμβουλή:
Μπορείτε να κάνετε το πανάρισμα από την προηγούμενη και να τα φυλάξετε τυλιγμένα σε μεμβράνη στο ψυγείο. Τα έχω βάλει και στην κατάψυξη παναρισμένα . Τα απόψυξα και τα τηγάνισα. Ήταν μια χαρά. Μη βάζετε πολλά μαζί στο τηγάνι. Δύο είναι αρκετά. Φροντίστε να τα μετακινείτε καθώς τηγανίζονται. Έτσι θα τηγανιστούν ωραιότατα θα πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και δε θα μαυρίσουν. Αν έχετε να τηγανίσετε πολλά φροντίστε να αλλάζετε το λάδι.


Θέλεις να ενημερώνεσαι μέσω e-mail κάθε φορά που δημοσιεύεται κάποια συνταγή; ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ.-


Χρησιμοποίησε ελεύθερα τις συνταγές μας στο σάιτ σου βάζοντας απλά έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) προς το syntages.nextnet.gr


Προτεινόμενες συνταγές για εσάς:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *