Κανελόνια Σπέσιαλ - Συνταγή - ηχωμαγειρέματα

Κανελόνια Σπέσιαλ

Μμμμμ… Κανελόνια με πλούσια κρέμα… θα γλύφετε και το πιάτο!

Τα κανελόνια είναι ίσως  μία από τις πρώτες μορφές ζυμαρικών που σκέφτηκαν οι άνθρωποι. Ήδη από τις  μακρινές εποχές παρασκεύαζαν μια ζύμη  από ένα μείγμα νερού σιταριού και αλατιού.  Άπλωναν  τη φρέσκια ζύμη σε φύλλο και μετά την έκοβαν σε ορθογώνιο σχήμα. Στη συνέχεια  για να γεμίσει, την έκαναν ρολό και την έψηναν. Ως εκ τούτου τα κανελόνια μπορεί να πει κανείς ότι ανήκουν στα γεμιστά ζυμαρικά.

Μπορούν επίσης  να χαρακτηριστούν και ως μια  διαφορετική εκδοχή του παστίτσιου. Όμως  τα κανελόνια  έχουν τη δική τους μοναδική γεύση που τα κάνει ξεχωριστά και αγαπημένα. Παρέα με μια σαλάτα σαλάτα εποχής είναι και ένα πρώτης τάξεως νόστιμο ελαφρύ χορταστικό κυρίως πιάτο. Έτσι, δε όπως τα μαγειρεύω εγώ με την απλή, απλούστατη αλλά πλούσια κρεμώδη μπεσαμέλ , τα τυριά και την εύκολη  αλλά υπέροχη σάλτσα ντομάτας είμαι σίγουρη ότι  θα τα λατρέψετε!

ΥΛΙΚΑ:

  • Μια συσκευασία κανελόνια ( 25 κομμάτια)

Υλικά για την εύκολη σάλτσα ντομάτας:

  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουτιά ντοματάκια ή κονκασέ
  • ½ φλ. Καφέ ελαιόλαδο1 κοφτή κουτ.γλυκ. ζάχαρη
  • Αλάτι πιπέρι

Υλικά για τη γέμιση του κιμά:

  • ½ κιλ. κιμά
  • ¾  φλυτ. καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 2 κουτ. σουπ. ντοματοπελτέ
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2-3 μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • ½  κρασοπότηρο κρασί κόκκινο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Υλικά για την εύκολη μπεσαμέλ:

  • 1 λιτρο γάλα
  • 4 κ. σουπ. Κορν φλάουρ
  • 2 κ. σούπ. Βούτυρο
  • Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 αυγό (προαιρετικά)
  • 1 φλυτ. τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή άλλο τυρί που λιώνει
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Φτιάξτε πρώτα τη σάλτσα. Σε κατσαρολάκι ζεστάνετε το λάδι.

Κανελόνια Σπέσιαλ - 3

Προσθέστε το κρεμμύδι  και το σκόρδο ψιλοκομμένα ή περασμένο από το μούλτι.

Κανελόνια Σπέσιαλ - 2 Κανελόνια Σπέσιαλ - 4

Ρίξτε τη ζάχαρη και ανακατέψτε για λίγο.

Κανελόνια Σπέσιαλ - 5

Προσθέστε τα ντοματάκια περασμένα και αυτά από το μούλτι. Αλατίστε σκεπάστε με το καπάκι, αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 10-15 λεπτάκια και κλείστε το μάτι.

Κανελόνια Σπέσιαλ - 1 Κανελόνια Σπέσιαλ - 6

Ρίξτε στο τηγάνι το λάδι και αφού ζεσταθεί τσιγαρίστε τον κιμά ανακατεύοντας συχνά ώσπου να αλλάξει χρώμα.

Κανελόνια Σπέσιαλ - 7 Κανελόνια Σπέσιαλ - 8

Προσθέστε το κρεμμύδι και αφήστε να μαγειρευτεί για 2- 3 λεπτά.

Κανελόνια Σπέσιαλ - 9

Σβήστε με το κρασί. Αφήστε να εξατμιστεί το οινόπνευμα.

Κανελόνια Σπέσιαλ - 10

Προσθέστε το καρότο, τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, το φύλλο δάφνης και τον πελτέ.

Κανελόνια Σπέσιαλ - 11 Κανελόνια Σπέσιαλ - 12 Κανελόνια Σπέσιαλ - 13 Κανελόνια Σπέσιαλ - 14

Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και αφήστε τη γέμιση του κιμά να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά για 20-25 λεπτά.

Κανελόνια Σπέσιαλ - 19

Για να φτιάξετε την εύκολη μπεσαμέλ, απλά σε κατσαρόλα, ρίξτε το γάλα, το κορν φλάουρ, το βούτυρο το μοσχοκάρυδο και αφήστε να βράσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας το κορν φλάουρ.

Κανελόνια Σπέσιαλ - 15 Κανελόνια Σπέσιαλ - 17 Κανελόνια Σπέσιαλ - 16

Όταν αρχίσει να πήζει. αποσύρετε από τη φωτιά και ρίξτε το αυγό ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις και μετά το τυρί.

Κανελόνια Σπέσιαλ - 18Κανελόνια Σπέσιαλ - 20

Φορέστε γάντια και γεμίστε τα κανελόνια.

Κανελόνια Σπέσιαλ - 21 Κανελόνια Σπέσιαλ - 22

Στρώστε σε ένα ταψί τη μισή σάλτσα ντομάτας και ένα μέρος από την μπεσαμέλ. Τοποθετείστε τα γεμάτα κανελόνια το ένα δίπλα στο άλλο και ρίξτε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.

Κανελόνια Σπέσιαλ - 23 Κανελόνια Σπέσιαλ - 24

Πασπαλίστε με τυρί και συνεχίστε με τη μπεσαμέλ. Απλώστε να πάει παντού.

Κανελόνια Σπέσιαλ - 25 Κανελόνια Σπέσιαλ - 26

Βουτυρώστε ένα κομμάτι λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και κολλήστε το επάνω στην μπεσαμέλ. Έτσι το φαγητό θα κρατήσει τα υγρά του και δε θα στεγνώσουν τα κανελόνια.

Κανελόνια Σπέσιαλ - 27

Βάλτε το ταψί στο φούρνο και αφήστε το για 30 λεπτά. Βγάλτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για δέκα ακόμα λεπτά να πάρει χρώμα. Αφού το βγάλετε από το φούρνο, αφήστε το να ξεθυμάνει για λίγο και σερβίρετέ το.

Κανελόνια Σπέσιαλ - 29 Κανελόνια Σπέσιαλ - 30

Καλή επιτυχία φίλες μου έως το επόμενο ραντεβού μας να φροντίζετε τους πολύτιμους εαυτούς σας αλλά μην ξεχνάτε και αυτούς που έχουν την ανάγκη σας γιατί όπως έλεγε και η γιαγιά Αθηνά « Ό,τι κάνουμε μόνο για τον εαυτό μας, πεθαίνει μαζί μας. Ό,τι κάνουμε για τους άλλους και τον κόσμο, παραμένει και είναι αθάνατο…»

Σας φιλώ αυγή

Save


Για περισσότερες συνταγές επέλεξε μια από τις κύριες κατηγορίες συνταγών ή ρίξε μια ματιά στη Ροή Συνταγών. Αλμυρά - Γλυκά - Παράδοση - Πίτες - Ψαρικά - Σούπες - Γρήγορα - Δημοφιλή

Θέλεις να ενημερώνεσαι μέσω e-mail κάθε φορά που δημοσιεύεται κάποια συνταγή; ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ.-


Χρησιμοποίησε ελεύθερα τις συνταγές μας στο σάιτ σου βάζοντας απλά έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) προς το syntages.nextnet.gr


Προτεινόμενες συνταγές για εσάς:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *